Jemný beránek s kandovaným ovocem

Snadný recept na jemného velikonočního beránka s kandovaným ovocem, který výborně chutná jako moučník je kávě.


5.02x
75 min
1×

Postup přípravy

Obě mouky prosejeme a promícháme s práškem do pečiva a špetkou soli.
V míse utřeme tuk s oběma cukry a žloutky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K ušlehanému máslu střídavě za stálého míchání přidáváme po částech mouku a přiléváme smetanu. Nakonec do těsta vmícháme kandované ovoce a sníh z bílků.

Formu vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem. Beránka pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, pak teplotu snížíme a ještě asi 30 minut dopékáme. Propečení těsta vyzkoušíme špejlí, která musí být zcela suchá.

Jemného beránka s kandovaným ovocem necháme vychladnout, poté ho vyjmeme z formy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.

Velikonoční beránek 6x jinak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný beránek s kandovaným ovocem

Zpět na recept