2 dl | mléko | |
1 hrst | sekaná petržel | |
4 lžíce | rybí sójová omáčka | |
400 g | filety pangase | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý zázvor | ||
trojobal | ||
2 ks | vejce | |
hladká mouka | ||
nastrouhaná houska | ||
na ozdobu | ||
petrželka | ||
citron |
Plátky ryby omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme špetkou mletého zázvoru. Vložíme je do nádoby a přelijeme mlékem, sójovou rybí omáčkou a zasypeme usekanou zelenou petrželkou. Vše promícháme a necháme 30 minut rozležet. Potom plátky osušíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Jemné smažené filety zdobíme citronem a petrželkou. Podáváme s lehkým bramborovým salátem. Obměna. Smažené filety jsou moc dobré s vařeným bramborem a studenou koprovou omáčkou.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena