Jemné smažené filety

Jemné smažené filety podáváme s bramborovým salátem, ale hodí se i vařené brambory. V tom případě je podáváme se studenou koprovou omáčkou.


4.732x
45 min
4×

Ingredience

2 dlmléko
1 hrstusekaná petrželka
4 lžícerybí sójová omáčka
400 gmražené rybí filety (pangasius)

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý zázvor

trojobal

2 ksvejce
hladká mouka
strouhaná houska

na ozdobu

petrželka
citron

Postup přípravy

Plátky ryby omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme špetkou mletého zázvoru. Vložíme je do nádoby a přelijeme mlékem, sójovou rybí omáčkou a zasypeme usekanou zelenou petrželkou. Vše promícháme a necháme 30 minut rozležet.

Potom plátky osušíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Jemné smažené filety zdobíme citronem a petrželkou. Podáváme s lehkým bramborovým salátem.

Obměna. Smažené filety jsou moc dobré s vařeným bramborem a studenou koprovou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné smažené filety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.