Studená koprová omáčka

Jednoduchý recept na studenou koprovou omáčku, kterou podáváme k pečeným masům, rybám a zelenině.


4.653x
25 min
1×

Ingredience

250 mlzakysaná smetana
3 lžícesmetana ke šlehání
4 ksvařený žloutek
2 lžíceostrá hořčice

podle chuti

cukr
sůl
čerstvý nebo sterilovaný kopr

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo. Vyjmeme žloutky a necháme je vychladnout. V misce je rozdrobíme, zakápneme olejem, přidáme hořčici a utřeme do hladka. Zakysanou smetanu smícháme se šlehačkou a spojíme s utřenými žloutky. Nakonec vmícháme kopr a podle potřeby dochutíme solí a cukrem. Necháme rozležet vchladu. Studenou koprovou omáčku podáváme jako doplněk k pečeným rybám, masu, ale hodí se i k čerstvé zelenině.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Studená koprová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena