Studená koprová omáčka

Jednoduchý recept na studenou koprovou omáčku, kterou podáváme k pečeným masům, rybám a zelenině.


4.653x
25 min
1×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo. Vyjmeme žloutky a necháme je vychladnout.
V misce je rozdrobíme, zakápneme olejem, přidáme hořčici a utřeme do hladka.

Zakysanou smetanu smícháme se šlehačkou a spojíme s utřenými žloutky. Nakonec vmícháme kopr a podle potřeby dochutíme solí a cukrem. Necháme rozležet vchladu.

Studenou koprovou omáčku podáváme jako doplněk k pečeným rybám, masu, ale hodí se i k čerstvé zelenině.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Studená koprová omáčka

Zpět na recept