Jemně pikantní výpečky

Recept na jemně pikantní výpečky s vůní a chutí zázvoru, česneku a tymiánu. Pokrm podáváme jako hlavní chod, ale hodí se i jako chuťovka k pivu.


3.557x
120 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2-3 lžícečerstvý zázvor
2-3 snítkyčerstvý tymián
700 gvepřový bůček

podle chuti

sůl
0.5 lžičkydrcený kmín
černý mletý pepř
mletá pálivá paprika

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Vepřový bůček očistíme a nakrájíme na menší kostky. Oloupaný česnek prolisujeme a zázvor jemně nastrouháme. Nakrájené maso promícháme se solí, pepřem, paprikou, kmínem, česnekem, zázvorem a lístky tymiánu. Takto ochucené maso necháme asi 1 hodinu rozležet. Marinovaný bůček mírně podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě asi při 170 °C dozlatova. Během pečení maso (výpečky) občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem. Jemně pikantní výpečky servírujeme na misce a podáváme s chlebem a pivem.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?

Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček

Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Pečeme

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemně pikantní výpečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena