Recept na lehké palačinky s perníkem, které potíráme marmeládou provoněnou rumem.
1 špetka | sůl |
2 ks | vejce |
1 lžíce | rum |
400 ml | mléko |
1 špetka | kypřicí prášek do pečiva |
200 g | hladká mouka |
1 lžíce | strouhaný perník |
na potření | |
---|---|
rum | |
višňová marmeláda | |
na ozdobu | |
1 lžíce | cukr moučka |
1 lžíce | strouhaný perník |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Marmeládu smícháme s rumem a necháme odležet. Perník najemno nastrouháme. Vejce rozkvedláme v mléce s rumem a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a perníkem. Důkladně prošleháme a necháme 10 minut odpočinout. Na rozehřátém oleji smažíme tenké palačinky, které necháme na papírových utěrkách mírně vychladnout. Jednotlivé perníkové palačinky potíráme marmeládou, svineme a poprášíme směsí cukru a perníku.
Palačinky na všechny způsoby: Které milujete vy?
Tenké palačinkové těsto můžeme naplnit a srolovat, seskládat do trojúhelníku, ale i do podoby psaníčka. Palačinky vždy chutnají báječně - se slanou i sladkou náplní.
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena