Jemná rybí polévka

Je to jednoduchý recept pro dámy, které mají strach o svou postavu i pro začátečníky s kuchtěním.


3.0104x
120 min

Ingredience

6 lžicmáslo
1 kscibule
2 kshouska
3 lístkybobkový list
3 ghladká mouka
zelená petrželka
450 gkořenová zelenina
2 ksrybí hlava
1 kskapr

podle chuti

nové koření
muškátový květ
celerová nať
celý černý pepř

Postup přípravy

Do hrnce se studenou vodou vložíme omytou a důkladně vykuchanou rybu a rybí hlavy společně s očištěnou kořenovou zeleninou vcelku, cibuli, osolíme, přidáme několik kuliček celého pepře a nového koření, bobkový list, přiklopíme a vaříme na mírném ohni asi 1hodinu. Polévku přecedíme přes cedník. Kdo se chce zbavit tuku, který plave po povrchu, doporučuji na dno cedníku vložit papírový ubrousek. Očistíme rybí vnitřnosti od tuku jikry posekáme a vložíme do polévky a společně povaříme. Uvařenou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky. Na pánvičce rozehřejeme polovinu másla a zeleninu osmažíme. Vložíme do polévky a dále vaříme. Na pánvi připravíme z druhé poloviny másla a hladké mouky jíšku. Podlijeme vlažnou vodou a trochou vývaru. Za stálého míchaní vaříme 20 minut. Jíšku vložíme do polévky a přidáme obrané maso a před koncem mlíčí. Mlíčí se zatáhne a v polévce se nerozvaří. Dochutíme podle vlastní chuti. Na talíř i vkládáme do polévky na menší krutonky z pečiva a sekané pažitky. Jemná rybí polévka může být zjemněna trochou smetany ke šlehání.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemná rybí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena