Jemná rybí polévka

Je to jednoduchý recept pro dámy, které mají strach o svou postavu i pro začátečníky s kuchtěním.


3.0104x
120 min

Postup přípravy

Do hrnce se studenou vodou vložíme omytou a důkladně vykuchanou rybu a rybí hlavy společně s očištěnou kořenovou zeleninou vcelku, cibuli, osolíme, přidáme několik kuliček celého pepře a nového koření, bobkový list, přiklopíme a vaříme na mírném ohni asi 1hodinu.

Polévku přecedíme přes cedník. Kdo se chce zbavit tuku, který plave po povrchu, doporučuji na dno cedníku vložit papírový ubrousek.

Očistíme rybí vnitřnosti od tuku jikry posekáme a vložíme do polévky a společně povaříme. Uvařenou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky.

Na pánvičce rozehřejeme polovinu másla a zeleninu osmažíme. Vložíme do polévky a dále vaříme. Na pánvi připravíme z druhé poloviny másla a hladké mouky jíšku. Podlijeme vlažnou vodou a trochou vývaru. Za stálého míchaní vaříme 20 minut. Jíšku vložíme do polévky a přidáme obrané maso a před koncem mlíčí. Mlíčí se zatáhne a v polévce se nerozvaří. Dochutíme podle vlastní chuti.

Na talíř i vkládáme do polévky na menší krutonky z pečiva a sekané pažitky. Jemná rybí polévka může být zjemněna trochou smetany ke šlehání.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná rybí polévka

Zpět na recept