Jemná jarní pomazánka s pažitkou

Recept na velmi jemnou pomazánku z ricotty s chutí česneku a čerstvé pažitky.


4.36x
10 min
1×

Postup přípravy

Česnek oloupeme. Pažitku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno.

Ricottu dáme do větší mísy a přidáme zakysanou smetanu. Ricottu se smetanou vyšleháme do hladké konzistence. Do pomazánky přidáme prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný balkánský sýr. Na závěr přisypeme nasekanou pažitku.

Jarní pomazánku dobře promícháme a dáme vychladit do lednice. Jarní pomazánku s pažitkou podáváme s pečivem dle vlastního výběru. Chutná i jako dip. Připravené chlebíčky či jednohubky zdobíme snítky pažitky, ředkvičkami a jinými bylinkami či zeleninou.

Tip: Klasický česnek lze nahradit i čerstvými lístky medvědího česneku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná jarní pomazánka s pažitkou

Zpět na recept