Jemná čokoládová bábovka

Nadýchaná bábovka s lahodnou čokoládou.


4.221x
60 min
3×

Postup přípravy

Čokoládu nalámeme na kousky a s 50 g másla rozpustíme v mikrovlnce.

Kostku změklého másla, cukr, skořicový cukr a salko ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Potom do krému postupně jedno po druhém přidáváme vejce. Přimícháme rozpuštěnou čokoládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Těstem naplníme olejem vymazanou a hrubou moukou vysypanou bábovkovou formu a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180 °C. Upečenou bábovku necháme chvilku vychladnout ve formě a pak ji opatrně vyklopíme.

Jemnou čokoládovou bábovku polijeme rozehřátou čokoládou a před podáváním necháme zcela vychladnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná čokoládová bábovka

Zpět na recept