Jehněčí stehna (z cca 3 kg jehněte) si omyjeme, osolíme, okmínujeme, potřeme mletou paprikou, prolisovaným česnekem a dáme na dno pekáčku.
Maso zalijeme vodou a olejem, přidáme med, tymián a houby. Jehněčí stehna přikryjeme alobalem a dáme péct na 180 °C. Pečeme alespoň 1,5 hodiny doměkka a poté sundáme alobal.
Jehněčí stehýnka vyndáme z pekáče na talíř, výpek s vodou přelijeme do pánvičky, kde ho zredukujeme. Dno pekáčku zakápneme olejem a stehna přeskládáme zpět. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 °C a kůžičku opečeme dozlatova.
Jehněčí stehna na česneku s medem podáváme s libovolnou přílohou.
Zajímavé komentáře
jehněčí........
Re: jehněčí...........