Vaření.czReceptyJehněčí stehna na česneku s medem

Jehněčí stehna na česneku s medem

Recept na vynikající velikonoční jídlo.


4.058x
120 min
1×

Ingredience

4 ksjehněčí stehno

na potření

12 stroužkůčesnek
sůl
kmín
mletá sladká paprika

omáčka

olej
voda
1 lžícemed
1 lžičkasušený tymián
2 hrstěsušené houby

Postup přípravy

Jehněčí stehna (z cca 3 kg jehněte) si omyjeme, osolíme, okmínujeme, potřeme mletou paprikou, prolisovaným česnekem a dáme na dno pekáčku. Maso zalijeme vodou a olejem, přidáme med, tymián a houby. Jehněčí stehna přikryjeme alobalem a dáme péct na 180 °C. Pečeme alespoň 1,5 hodiny doměkka a poté sundáme alobal. Jehněčí stehýnka vyndáme z pekáče na talíř, výpek s vodou přelijeme do pánvičky, kde ho zredukujeme. Dno pekáčku zakápneme olejem a stehna přeskládáme zpět. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 °C a kůžičku opečeme dozlatova. Jehněčí stehna na česneku s medem podáváme s libovolnou přílohou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí stehna na česneku s medem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena