Jehněčí plněné kuskusem

Zapečené jehněčí hrudí plněné kořeněným kuskusem.


3.05x
0

Postup přípravy

Do masa vyřízneme otvor a vytvoříme tím kapsu. Česnek i cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme máslo, sůl, zázvor i šafrán a dobře promícháme. Maso na povrchu i zevnitř potřeme 2/3 připravené směsi a necháme 15 minut rozležet.

Rozinky namočíme do vody. Do osolené vody nalijeme olej a přivedeme ji k varu. Vsypeme kuskus a na malém plameni uvaříme doměkka. Přimícháme rozinky, nadrobno nakrájené mandle, skořici, cukr i papriku.

Jehněčí kapsu naplníme kuskusovou nádivkou a otvor zašijeme. Rozehřejeme máslo a maso ze všech stran opečeme. Přidáme zbylou cibulovou směs, podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme 2 - 2,5 hodiny na 175 °C do změknutí. Během pečení maso přeléváme výpekem, případně doplníme vodu.

Měkké maso vyndáme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou podle potřeby, podle chuti osolíme, zalijeme vodou a provaříme. Omáčku můžeme přecedit. Z masa odstraníme nit a nakrájíme na plátky.

Na talíři přelijeme jehněčí plněné kuskusem omáčkou a ozdobíme čerstvou zeleninou. Vhodnou přílohou je arabský chléb.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí plněné kuskusem

Zpět na recept