Jehněčí kotlety s omáčkou

Jemná francouzská dobrůtka. Recept na dušené a pečené jehněčí kotlety ve víně a provensálském koření.


3.1174x
45 min

Postup přípravy

Jehněčí kotlety opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Změklé máslo utřeme s hořčicí, Přisypeme strouhanku a přidáme prolisovaný česnek s provensálským kořením. Vše důkladně promícháme.

Kotlety zprudka opečeme na rozehřátém oleji z obou stran. Potom kotlety zalijeme sušším červeným vínem a krátce podusíme.

Na kotlety naneseme směs ze strouhanky a česneku a zapečeme krátce v troubě dozlatova.

Očištěné kapustičky a mrkev krátce povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme, zeleninu nasypeme na rozpuštěné máslo, podle potřeby podlijeme horkou vodou, osolíme, můžeme přidat i lžičku cukru a podusíme do měkka. Dušenou zeleninu podáváme jako přílohu k jehněčím kotletám v omáčce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kotlety s omáčkou

Zpět na recept