Vaření.czReceptyJehněčí kotlety s omáčkou

Jehněčí kotlety s omáčkou

Jemná francouzská dobrůtka. Recept na dušené a pečené jehněčí kotlety ve víně a provensálském koření.


3.1174x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
4 lžícemáslo
100 gstrouhanka
100 gmrkev
2 lžíceolivový olej
100 mlčervené víno
provensálské koření
100 grůžičková kapusta
650 gjehněčí kotlety
mletý černý pepř
4 lžíceostrá hořčice

Postup přípravy

Jehněčí kotlety opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Změklé máslo utřeme s hořčicí, Přisypeme strouhanku a přidáme prolisovaný česnek s provensálským kořením. Vše důkladně promícháme. Kotlety zprudka opečeme na rozehřátém oleji z obou stran. Potom kotlety zalijeme sušším červeným vínem a krátce podusíme. Na kotlety naneseme směs ze strouhanky a česneku a zapečeme krátce v troubě dozlatova. Očištěné kapustičky a mrkev krátce povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme, zeleninu nasypeme na rozpuštěné máslo, podle potřeby podlijeme horkou vodou, osolíme, můžeme přidat i lžičku cukru a podusíme do měkka. Dušenou zeleninu podáváme jako přílohu k jehněčím kotletám v omáčce.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí kotlety s omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena