Jemné jehněčí masíčko přelité vinným karamelem a ozdobedé ovocnými opečenými špízy. Tahle netradiční dobrota se podává s kuskusem.
Hodnocení
2.9
/ 5 (787x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
100 g
cukr
- -
olej
- -
sůl
6 ks
banán
- -
rozmarýn
- -
mletý pepř
1 dl
červené víno
100 g
vlašské ořechy
200 g
sušené švestky
4 ks
jehněčí kotlety
- -
grapefruitová kůra
Postup přípravy
Očištěné kotlety osolíme, okořeníme najemno nasekanou rozmarýnou a pepřem, opečeme je na pánvi na oleji a udržujeme v teple. Na jiné pánvi necháme za stálého míchání rozpustit cukr s červeným vínem, přidáme drobné kousky kůry s grepu, nasekané ořechy a necháme jemně zkaramelizovat. Ze švestek a banánů nakrájených na kolečka připravíme 4 špízy, které opečeme ve výpeku z kotlet. Kotlety upravíme na talíře, přelijeme karamelem a obložíme ovocnými špízy. Vhodnou přílohou je vařený kuskus.