Jehněčí kotlety na tymiánu

Zapečené jehněčí kotlety na víně, s rajčaty a se směsí ze sýru a tymiánu.


3.1226x
60 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
1 svazektymián
40 gparmazán
4 lžíceolivový olej
100 mlčervené víno
mletý černý pepř
10 kscherry rajče
50 gsušené rajče
8 ksjehněčí kotleta s kostí
2 plátkytoustový chléb
1 lžícetmavá jíška

Postup přípravy

Tymián omyjeme, osušíme, otrháme z něj lístky a ty nasekáme. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chleba rozdrobíme. Předehřejeme si troubu na 200 °C.



Kousky rajčat smícháme s 2/3 tymiánu, chlebem, česnekem a 2 lžícemi oleje. Do směsi nastrouháme parmazán, osolíme ji a opepříme.



Kotlety omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kotlety v něm restujeme asi jen 1minutu z každé strany. Potřebujeme, aby se maso zatáhlo. Kotlety dáme do zapékací misky, potřeme je tymiánovou směsí a necháme je v troubě zapéct.



Rajčata omyjeme a na poslední 3 minuty je přidáme k masu. Vypečenou šťávu z kotlet slijeme na pánev, přilijeme víno a přidáme jíšku. Směs povaříme asi 5 minut, dochutíme zbylým tymiánem a solí.



Kotlety podáváme s bramborovou kaší a přelité omáčkou.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kotlety na tymiánu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.