Zapečené jehněčí kotlety na víně, s rajčaty a se směsí ze sýru a tymiánu.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
1 svazek | tymián |
40 g | parmazán |
4 lžíce | olivový olej |
100 ml | červené víno |
mletý černý pepř | |
10 ks | cherry rajče |
50 g | sušené rajče |
8 ks | jehněčí kotleta s kostí |
2 plátky | toustový chléb |
1 lžíce | tmavá jíška |
Tymián omyjeme, osušíme, otrháme z něj lístky a ty nasekáme. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chleba rozdrobíme. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
Kousky rajčat smícháme s 2/3 tymiánu, chlebem, česnekem a 2 lžícemi oleje. Do směsi nastrouháme parmazán, osolíme ji a opepříme.
Kotlety omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kotlety v něm restujeme asi jen 1minutu z každé strany. Potřebujeme, aby se maso zatáhlo. Kotlety dáme do zapékací misky, potřeme je tymiánovou směsí a necháme je v troubě zapéct.
Rajčata omyjeme a na poslední 3 minuty je přidáme k masu. Vypečenou šťávu z kotlet slijeme na pánev, přilijeme víno a přidáme jíšku. Směs povaříme asi 5 minut, dochutíme zbylým tymiánem a solí.
Kotlety podáváme s bramborovou kaší a přelité omáčkou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.