1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
1 svazek | tymián | |
40 g | parmazán | |
4 lžíce | olivový olej | |
100 ml | červené víno | |
mletý černý pepř | ||
10 ks | cherry rajče | |
50 g | sušená rajčata | |
8 ks | jehněčí kotleta s kostí | |
2 plátky | chléb toustový | |
1 lžíce | tmavá jíška |
Tymián omyjeme, osušíme, otrháme z něj lístky a ty nasekáme. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chleba rozdrobíme. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
Kousky rajčat smícháme s 2/3 tymiánu, chlebem, česnekem a 2 lžícemi oleje. Do směsi nastrouháme parmazán, osolíme ji a opepříme.
Kotlety omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kotlety v něm restujeme asi jen 1minutu z každé strany. Potřebujeme, aby se maso zatáhlo. Kotlety dáme do zapékací misky, potřeme je tymiánovou směsí a necháme je v troubě zapéct.
Rajčata omyjeme a na poslední 3 minuty je přidáme k masu. Vypečenou šťávu z kotlet slijeme na pánev, přilijeme víno a přidáme jíšku. Směs povaříme asi 5 minut, dochutíme zbylým tymiánem a solí.
Kotlety podáváme s bramborovou kaší a přelité omáčkou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena