Vaření.czReceptyJehněčí kotlety alla Villeroy

Jehněčí kotlety alla Villeroy

Jednoduše a rychle připravené jehněčí maso.


5.04x
90 min

Ingredience

1 sklenkabílé víno
5 ksjehněčí kotleta

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

1 ksvejce
1 lžícemáslo
parmazán
5 lžicolivový olej
hladká mouka
muškátový oříšek
2 lžíceměkký sýr

na obalení

2 ksvejce

podle potřeby

strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy

Na másle a na trošce oleji osmahneme umyté a naklepané kotlety s obou stran. Osolíme je, opepříme a zalijeme bílým vínem. Jakmile se víno vypaří, necháme kotlety vychladnout. Připravíme si bešamel, ale z vody. Hotový bešamel odstavíme. Přidáme 2 lžíce měkkého sýru, vejce, pepř, parmazán a nastrouháme muškátový oříšek. Dobře promícháme. Krémem potřeme kotlety a dáme na dvacet minut do lednice. Studené kotlety obalíme ve zbylých vejcích, obalíme ve strouhance a opečeme v rozehřátém tuku. Necháme odkapat od přebytečného oleje. Jehněčí kotlety alla Villeroy podáváme teplé třeba jen se salátem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kotlety alla Villeroy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena