Vaření.czReceptyJehněčí kostky se žampiony

Jehněčí kostky se žampiony

Dušené jehněčí kostky se žampiony s jemnou chutí tymiánu. Recept na hlavní chod vhodný pro velikonoční stůl.


4.028x
90 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžícemáslo
2 kscibule
2 lžícerajčatový protlak
600 gjehněčí plec
100 mlsuché bílé víno
0.3 lžičkysušený tymián
1 hrstčerstvá petrželka
250 ghnědé žampiony

podle potřeby

olej
masový vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Očištěné žampiony nakrájíme na kousky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme maso, které opečeme a vmícháme rajský protlak, tymián a přilijeme bílé víno. Jakmile se alkohol odpaří, polijeme maso vývarem a zakryté zvolna dusíme doměkka. Asi v polovině dušení vložíme k jehněčímu masu žampiony a vše dodusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a směs dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem. Jehněčí kostky se žampiony a jemnou chutí tymiánu rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod s rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí kostky se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena