Jednoduchá vánoční štola

Příprava vánoční štoly je rychlá a opravdu jednoduchá, zvládnou ji i začátečníci. Chutná po másle a po kokosu a nádherně při pečení provoní váš byt.


3.5327x
60 min
4×

Postup přípravy

Máslo necháme změknout na teplém místě. Ořechy a kandované ovoce nakrájíme na drobné kostičky.

Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem a kokosem. Přidáme změklé máslo, vejce, měkký tvaroh, nakrájené kandované ovoce a rozinky. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučené ploše vyválíme na silnější plát velký asi 35x25 cm. Okraje na delších stranách přehneme přes sebe. Těsto na štolu nestáčíme jako třeba závin.

Připravenou štolu přeneseme na plech s pečícím papírem. Pokud pečící papír nemáme, dáme ji na tukem vymazaný plech. Štolu potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě pozvolna při 150°C, dozlatova. Doba pečení je asi 45 minut. Zda je štola upečená zjistíme párátkem, které zapíchneme do štoly. Po vyndání by na párátku nemělo zůstat přilepené těsto. Když lepí, znamená to, že je štola uvnitř ještě syrová.

Upečenou jednoduchou vánoční štolu pocukrujeme a necháme vychladnout. Určitě oceníte, že není tak sladká jako štola kupovaná. Navíc vypadá a chutná výborně.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchá vánoční štola

Zpět na recept