Vaření.czReceptyMandlová štola s rozinkami

Mandlová štola s rozinkami

Sváteční recept na vynikající štolu z kynutého těsta s marcipánem, mandlemi a rozinkami.


4.177x
60 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
130 gmáslo
2 ksžloutek
200 mlmléko
90 grozinky
90 gmandle
1 kostkadroždí
100 gcukr moučka
70 gmarcipán
1 lžícecitronová kůra
500 gpolohrubá mouka

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku se solí. Mouku promícháme s 85 g cukru a ve středu uděláme důlek. Ze zbytku cukru, pár lžic vlažného mléka a rozdrobeného droždí umícháme kašičku, kterou vlijeme do připraveného důlku, necháme asi 15 minut stát a kvásek vzejít. Vlažné rozpuštěné máslo a žloutky přidáme k mouce. Postupně také přiléváme vlažné mléko a ze surovin zpracujeme vláčné těsto. Zpracované těsto necháme přikryté kynout asi 40 minut. K těstu přidáme nasekané mandle, namočené rozinky, strouhanou citronovou kůru a nakrájený marcipán. Těsto ještě jednou propracujeme a vytvoříme štolu, kterou přeneseme na plech s pečícím papírem. Mandlovou štolu necháme ještě 20 minut kynout. Štolu pečeme v rozehřáté troubě prvních 10 minut při 200 °C, potom snížíme teplotu na 160 °C a dopékáme asi 35 minut. Mandlovou štolu s rozinkami po upečení pocukrujeme a po vychladnutí podáváme ke svátečnímu pohoštění.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mandlová štola s rozinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Německá
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena