Vaření.czReceptyJednoduchá švestková omáčka

Jednoduchá švestková omáčka

Omáčka vhodná k uzenému, nebo ke grilovaným masům


3.2117x
25 min
3×

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme pod horkou vodou a vydrhneme kartáčkem. Kůru z něj nastrouháme. Pak z něj vymačkáme šťávu. Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a přidáme švestková povidla s troškou citronové kůry, citronovou šťávou a cukrem. Vše náležitě rozvaříme a potom přecedíme přes hustý cedník. Do hotové omáčky kápneme pár kapek rumu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jednoduchá švestková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena