Jednoduchá rybízová bublanina

Další z mnoha variací na bublaninu.


2.33x
60 min

Postup přípravy

Obě mouky prosejeme do hlubší mísy, promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. V mléce rozšleháme vejce, máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Mléko i zchladlé máslo přilijeme na sypké ingredience do mísy a umícháme řidší těsto.

Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto do něj rozetřeme.

Rybíz důkladně propláchneme, necháme okapat, promícháme s hrubou moukou a rozdělíme rovnoměrně na těsto.

Rybízovou bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně půl hodiny. Zkoušíme špejlí.

Jednoduchou rybízovou bublaninu podáváme ideálně s kakaem jako výborný
moučník.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchá rybízová bublanina

Zpět na recept