Další z mnoha variací na bublaninu.
těsto | |
---|---|
3 ks | vejce |
60 g | máslo |
250 ml | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
250 ml | hladká mouka |
250 ml | polohrubá mouka |
250 ml | vlažné mléko |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
na ozdobu | |
500 ml | rybíz |
na obalení | |
2 lžíce | hrubá mouka |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
strouhanka na vysypání |
Obě mouky prosejeme do hlubší mísy, promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. V mléce rozšleháme vejce, máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Mléko i zchladlé máslo přilijeme na sypké ingredience do mísy a umícháme řidší těsto. Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto do něj rozetřeme. Rybíz důkladně propláchneme, necháme okapat, promícháme s hrubou moukou a rozdělíme rovnoměrně na těsto. Rybízovou bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně půl hodiny. Zkoušíme špejlí. Jednoduchou rybízovou bublaninu podáváme ideálně s kakaem jako výborný moučník.
Citronová babeta s rybízem krok za krokem: Vzpomínka na dětství
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena