Jednoduchá rybízová bublanina

Další z mnoha variací na bublaninu.


2.33x
60 min

Ingredience

těsto

3 ksvejce
60 gmáslo
250 mlcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
250 mlhladká mouka
250 mlpolohrubá mouka
250 mlvlažné mléko
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

na ozdobu

500 mlrybíz

na obalení

2 lžícehrubá mouka

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Obě mouky prosejeme do hlubší mísy, promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. V mléce rozšleháme vejce, máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Mléko i zchladlé máslo přilijeme na sypké ingredience do mísy a umícháme řidší těsto.

Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto do něj rozetřeme.

Rybíz důkladně propláchneme, necháme okapat, promícháme s hrubou moukou a rozdělíme rovnoměrně na těsto.

Rybízovou bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně půl hodiny. Zkoušíme špejlí.

Jednoduchou rybízovou bublaninu podáváme ideálně s kakaem jako výborný
moučník.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchá rybízová bublanina

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena