Javánský pudink

Zkuste si doma navodit exotiku v podobě tohoto chutného dezertu.


3.1129x
160 min

Ingredience

0.3 lžičkysůl
2 ksvejce
90 gmáslo
200 mlmléko
60 grozinky
0.3 lžičkyprášek do pečiva
120 gcukr krupice
120 ghladká mouka
1 lžičkavanilková esence
30 gvlašské ořechy
5 clkondenzované mléko
30 glískové oříšky
2 lžičkyinstantní káva

Postup přípravy

Cukr rozpustíme ve 100 ml horké vody. Máslo, mouku, instantní kávu a prášek do pečiva zpracujeme v míse v těsto. Postupně do něho vmícháme mléko, rozpuštěný cukr a rozšlehaná vejce. Osolíme, přidáme vanilkovou esenci, potom rozinky a jemně sekané ořechy. Směs nalijeme do vymaštěné nádoby, pevně ovážeme pomaštěným pergamenovým papírem a vaříme v páře dvě a půl hodiny. Javánský pudink podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Javánský pudink

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena