Jarní králík

Tak tento recept musíte vyzkoušet! Lahodné králičí maso pečené ve fólii s jarní zeleninou.


3.0871x
120 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 lžícevývar
1 lžícesmetana
1 lžičkahořčice
350 gmrkev
350 gkedlubna
1 kskrálík
3 lžícebílé víno
1 lžícevinný ocet
1 svazekjarní cibulka

podle chuti

cukr
sůl
petrželka
mletý pepř

Postup přípravy

Králíka rozčtvrtíme. Připravíme si marinádu z vína, oleje, octa a vývaru, přidáme nasekanou petrželku, hořčici, sůl, pepř a cukr. Králičí maso marinádou potřeme, vložíme do pečící fólie a necháme co nejdéle marinovat. Během marinování v chladničce maso otáčíme.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkvičku očistíme a cibulky také, obojí nakrájíme. Zeleninu osolíme, opepříme a přidáme k masu. Folii zase uzavřeme a položíme na studenou a vymazanou pánev. Ze shora folii několikrát propíchneme a dáme péct do trouby asi na 70 minut.

Upečené králičí maso a zeleninu upravíme na talíře, šťávu z masa povaříme s trochou smetany a maso šťávou polijeme.

Jarní králík podle tohoto receptu je výborný na oběd s libovolnou přílohou - hodí se brambory, rýže, ale klidně i těstoviny.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní králík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.