Králíka rozčtvrtíme. Připravíme si marinádu z vína, oleje, octa a vývaru, přidáme nasekanou petrželku, hořčici, sůl, pepř a cukr. Králičí maso marinádou potřeme, vložíme do pečící fólie a necháme co nejdéle marinovat. Během marinování v chladničce maso otáčíme.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkvičku očistíme a cibulky také, obojí nakrájíme. Zeleninu osolíme, opepříme a přidáme k masu. Folii zase uzavřeme a položíme na studenou a vymazanou pánev. Ze shora folii několikrát propíchneme a dáme péct do trouby asi na 70 minut.
Upečené králičí maso a zeleninu upravíme na talíře, šťávu z masa povaříme s trochou smetany a maso šťávou polijeme.
Jarní králík podle tohoto receptu je výborný na oběd s libovolnou přílohou - hodí se brambory, rýže, ale klidně i těstoviny.