Recept na rychlou a zdravou pomazánku, která je vhodná i pro malé děti.
2 lžíce | olej |
1 ks | cibule |
1 balení | hrášek mražený |
2 stroužky | česnek prolisovaný |
1 špetka | pepř a sůl |
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek. Po chvilce přidáme mražený hrášek a necháme na pánvi, dokud nám nepovolí.
Nakonec hrášek osolíme, opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Pár kuliček hrášku necháme v celku na dozdobení. Pokud je pomazánka moc hustá, můžeme přidat pár lžic vody a znovu rozmixovat.
Jarní hráškovou pomazánku podáváme na opečené topince.
Recept na hráškovou frittatu krok za krokem
Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.
Zelený hrášek v receptech: Do polévky, rizota i k masu
Hrášek svou sytě zelenou barvou, nasládlou chutí a křupavostí okouzluje nejeden letní talíř. Pokrmy z něj jsou svěží, nenáročné a nabité energií. Pusťte ho do kuchyně a užijte si jeho sezónu, která právě odstartovala.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena