Začíná období jahod a tak tady je další recept na pochoutku s tímto ovocem.
Hodnocení
3.0
/ 5 (86x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
tuk na pečení
těsto
sůl
4 ks
vejce
0.5 l
mléko
160 g
krupice
3 lžíce
cukr krupice
1 balíček
vanilkový cukr
na ozdobu
300 g
jahody
50 g
cukr moučka
Postup přípravy
Bílky oddělíme od žloutků. Mléko, krupici, žloutky a špetku soli ušleháme a necháme asi hodinu stát. Pak vmícháme sníh z bílků a vanilkový cukr.
Těsto nalijeme do vymaštěného vyššího plechu a upečeme. Během pečení očistíme jahody, nakrájíme je na kousky a smícháme s cukrem.
Hotový trhanec natrháme na porce a na talířích ozdobíme jahodami.