Jahodový táč

Rychlá a jednoduchá buchta se sladkými jahůdkami.


4.622x
45 min
2×

Postup přípravy

Žloutky utřeme s polovinou cukru do světlé pěny. Postupně přidáváme zbylý cukr, prosátou mouku a vychladlé rozehřáté máslo. Všechny suroviny promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný menší plech a poklademe plátky jahod (případně jiného čerstvého sezónního ovoce). Jahodový táč pečeme ve středně vyhřáté troubě do zezlátnutí. Upečený koláč lehce cukrujeme směsí vanilkového a moučkového cukru.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jahodový táč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena