Jahodový nepečený dortík

Lahodná chuť tvarohově jogurtové náplně v kombinaci s kakaovým korpusem a jahodami je to pravé, co potěší nejen vaše oko, ale hlavně chuťové pohárky.


5.016x
35 min
1×

Ingredience

krém

200 glučina
150 gcukr moučka
300 gbílý jogurt
500 gměkký tvaroh
6 plátkůčirá plátková želatina

těsto

2 lžícesmetana ke šlehání
50 gmléčná čokoláda
250 gkakaové sušenky

na ozdobu

10 ksčerstvé jahody

poleva

1 balíčekčervená želatina v prášku

Postup přípravy

Nejprve si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s 2 lžícemi smetany, přidáme najemno nadrcené sušenky a dobře promícháme. Vzniklou hmotu natlačíme lžící nebo rukou na dno dortové formy a dáme do lednice trochu ztuhnout. Poté dáme plátky želatiny podle návodu do malého kastrůlku nabobtnat s pár lžícemi vody a asi po 10 minutách zahřejeme na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí.

Zatím si připravíme krém z tvarohu, lučiny, jogurtu a cukru moučka, do kterého už jen vmícháme želatinu. Vzniklou směs navrstvíme na korpus a dáme přes noc do lednice.

Ráno už jen jahodový nepečený dortík dozdobíme rozpůlenými jahodami (lze přidat jakékoli ovoce, výborné jsou i maliny), které zalijeme červeným želé (připravíme dle návodu na obalu).

Jahodový nepečený dortík dáme ještě před podáváním ztuhnout do lednice.
user-icon

autor Kayla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový nepečený dortík

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká