Vaření.czReceptyZapékané jahodové mističky

Zapékané jahodové mističky

Recept na celkem rychlý dezert, který podáváme horký.


3.02x
45 min

Ingredience

800 gjahody
1 lžičkamletá skořice
400 glistové těsto
1 lžičkamletý zázvor
3 lžícemaizena
60-80 gtřtinový cukr

na ozdobu

1 špetkasůl
1 lžícetřtinový cukr

na potření

mléko

Postup přípravy

Jahody očistíme, překrájíme na čtvrtky, menší jahody můžeme nechat celé. Přisypeme cukr a maizenu. Jahodovou náplň nezapomeneme okořenit (skořice, zázvor), vše promícháme, případně maličko promačkáme šťouchadlem na brambory nebo jen vidličkou. Domácí listové těsto rozválíme na cca 3 - 4 mm silný plát. Z vyváleného listového těsta vykrojíme pomocí menší dortové formy kola, musí být dostatečně velká, aby nám pokryla dno i strany zapékacích mističek. Dále vykrojíme malá kola (pomocí skleničky), ta nám poslouží k překrytí náplně. Zapékací mističky jemně vymažeme máslem, vložíme větší kolo a pomocí prstů pěkně upěchujeme na dno i do stran. Každou zapékací mističku bohatě naplníme jahodovou směsí a překryjeme menším kolečkem listového těsta. Okraje přimáčkneme a přebytečné těsto můžeme pomocí nože seříznout. Vrch mističek potřeme mlékem, posypeme třtinovým cukrem promíchaným se špetkou soli a propícháme vidličkou. Připravené listové mističky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 30 minut, až je povrch zlatavý. Zapečené jahodové mističky ihned po upečení podáváme jako teplý dezert. Pozor, jahody jsou uvnitř velmi horké!
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapékané jahodové mističky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena