Jahodový nákyp

Sladký oběd z jahod zapečených v těstíčku.


4.84x
45 min

Ingredience

6 ksvejce
400 gjahody
200 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
0.5 lžičkycitronová kůra
200 ghrubá mouka

na ozdobu

6 ksjahody
cukr moučka

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a zlehka vmícháme mouku promísenou s citronovou kůrou. Jahody očistíme, zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtky. Zapékací misky (buď pro každou porci nebo jednu větší) vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno nalijeme těsto, poklademe jahodami, znovu těsto i jahody a zakončíme vrstvou těsta. Vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C pečeme 30 - 40minut. Nákyp podáváme teplý, posypaný moučkovým cukrem s jednou celou jahodou nahoře.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jahodový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena