Jahodový nákyp

Sladký oběd z jahod zapečených v těstíčku.


4.84x
45 min

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a zlehka vmícháme mouku promísenou s citronovou kůrou.

Jahody očistíme, zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtky.

Zapékací misky (buď pro každou porci nebo jednu větší) vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno nalijeme těsto, poklademe jahodami, znovu těsto i jahody a zakončíme vrstvou těsta.

Vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C pečeme 30 - 40minut.

Nákyp podáváme teplý, posypaný moučkovým cukrem s jednou celou jahodou nahoře.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový nákyp

Zpět na recept