Jahodový koláč

Prokládaný moučník jahodami a smetanou.To je výborná kombinace.


2.81182x
120 min
1×

Ingredience

těsto

120 gmáslo
mléko
1 balíčekprášek do pečiva
60 gcukr moučka
500 ghladká mouka

náplň 1

750 gjahody
džem

náplň 2

60 gcukr moučka
3 dlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Mouku prosejeme s kypřícím práškem a cukrem. Směs rychle promneme s máslem a přidáme podle potřeby trochu mléka. Vypracujeme hladké těsto.

Takto připravené těsto rozdělíme do 2 koláčových forem o průměru 27 cm, povrch urovnáme, upečeme v horké troubě a necháme vychladnout.

Jeden korpus potřeme džemem, ozdobně poklademe půlkami jahod. Druhý koláč potřeme ušlehanou smetanou smíchanou s cukrem a zbytkem nakrájených jahod. Na takto připravený korpus položíme ten první.

Hotový jahodový koláč necháme ztuhnout. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat. Podle potřeby můžeme do smetany přidat ztužovač šlehačky.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Holandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.