Jahodový dort se sektem

Dort ke slavnostním příležitostem.


4.25x
90 min

Postup přípravy

Bílky oddělíme od žloutků a s dvěmi lžícemi vlažné vody je vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého pak po částech zašleháme cukr a vanilkový cukr.

Mouku prosijeme s práškem do pečiva, promícháme s maizenou a lehce vmícháme do sněhu.

Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vystříkáme jedlým olejem ve spreji.

Vzniklé těsto nalijeme do připravené formy a zvolna upečeme. Doba pečení je v rozmezí 25 až 30 minut. Pak necháme korpus vychladnout.

Želatinu rozpustíme ve studené vodě. Jahody zbavíme lístečků, opláchneme je a 1/3 rozčtvrtíme. Zbytek pokrájíme na plátky.

Sekt smícháme se sirupem, cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou z celého dobře omytého citronu. Želatinu vymačkáme a rozmícháme s trochou směsi sektu, sirupu, cukru a kůry. Pak zvolna vmícháváme zbytek této směsi.

Mezitím upečený vychladlý piškot rozřízneme a na spodní část vyskládáme plátky jahod těsně vedle sebe.

Smetanu se ztužovačem vyšleháme do husté pěny a smícháme se sektovou želatinou. 1/3 krému odebereme a do zbytku vmícháme kousky pokrájených jahod a natřeme na piškot. Poté přiklopíme a na povrchu ozdobíme zbytkem krému a čtvrtkami jahod.

Dort se sektem dáme na 5 hodin ztuhnout do lednice a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový dort se sektem

Zpět na recept