Jahodový dezert

Bílkový korpus nakrájený na kostky, který je posypaný jahodami a politý vinným krémem.


2.91301x
60 min

Postup přípravy

Jahody necháme rozmrazit, podle potřeby je rozpůlíme, poprášíme moučkovým cukrem. Bílky ušleháme do sněhu, zvolna přisypáváme cukr, potom vmícháme mouku( 3 lžíce) a sůl. Plech vyložíme papírem na pečení a potřeme máslem. Rozprostřeme těsto a pečeme asi 30 minut v troubě na 150 st. Korpus necháme vychladnout a rozkrájíme ho na kostky veliké asi 3 cm. Do mléka vmícháme vanilkový cukr, vložíme do vodní lázně a necháme přejít varem. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a vmícháme mouku. Žloutkovou hmotu přidáme do mléka a vaříme neustále ve vodní lázni, až vznikne hustý krém, který necháme vychladnout. Do krému zašleháme víno a likér. Mandlové lupínky pražíme asi 5 minut nasucho, potom přidáme máslo a moučkový cukr, mandle zkaramelizují. Kostky korpusu rozdělíme na misky, rozložíme na ně jahody, posypeme mandlemi a přelijeme krémem. Zdobíme šlehačkou!
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový dezert

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Francouzská
K příležitosti
Valentýnské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena