Jahodovo-rebarborové tiramisu

Velmi chutná kombinace jahod a rebarbory. Recept na tiramisu do skleničky.


4.741x
45 min

Ingredience

50 gcukr
250 gjahody
250 grebarbora
4 lžícepomerančový likér
50 mljahodový sirup
100 gkulaté piškoty

krém

50 gcukr
500 gmascarpone
2 lžícevanilkový cukr
250 mlsmetana ke šlehání
4 lžícevaječný likér

Postup přípravy

Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit s jahodovým sirupem, vodou a cukrem na cca 5 - 10 minut. Rebarboru scedíme a ihned do každé z nich vložíme čisté nakrájené jahody. Promícháme, můžeme dle chuti ještě osladit.

Připravíme si 4 poháry - skleničky.

Na krém našleháme mascarpone s vaječným likérem. Likér vynecháme u přípravy pro děti. Přidáme našlehanou smetanu, cukr a vanilku.

Kulaté piškoty rozložíme ve sklence, pokapeme likérem (pro děti jahodovým sirupem). Na piškoty položíme vychladlé rebarbory s jahodami. Na rebarbory položíme mascarponový krém. Pokračujeme do vyplnění pohárů, který bude ukončen piškoty a jahodami s rebarborou.

Hotové jahodovo-rebarborové tiramisu uložíme do lednice alespoň na 1 hodinu.

Jahodovo-rebarborové tiramisu podáváme jako dezert.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodovo-rebarborové tiramisu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena