Jahodovo-bezový džem

Recept na výborný a krásně vonící džem. Milujeme ho celá rodina!


3.73x
15 min

Postup přípravy

Jahody očistíme, nakrájíme a vložíme do hrnce.

Jahody lehce rozmixujeme, přidáme květy bezu, cukr, med, želafix či jiný želírovací přípravek na marmelády a za opatrného míchání přivedeme k varu a vaříme 4 minuty.

Poté vytáhneme květy a pomocí vařečky z nich stáhneme džem. Směs nalijeme do skleniček, zašroubujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Jahodovo-bezový džem je dobrý jak na pečivo, tak do palačinek i na zmrzlinu!
user-icon

autor Lucie F.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodovo-bezový džem

Zpět na recept