Jahodovo-bezový džem

Recept na výborný a krásně vonící džem. Milujeme ho celá rodina!


3.73x
15 min

Postup přípravy

Jahody očistíme, nakrájíme a vložíme do hrnce.

Jahody lehce rozmixujeme, přidáme květy bezu, cukr, med, želafix či jiný želírovací přípravek na marmelády a za opatrného míchání přivedeme k varu a vaříme 4 minuty.

Poté vytáhneme květy a pomocí vařečky z nich stáhneme džem. Směs nalijeme do skleniček, zašroubujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Jahodovo-bezový džem je dobrý jak na pečivo, tak do palačinek i na zmrzlinu!
user-icon

autor Lucie F.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodovo-bezový džem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena