Jednoduché a voňavé cukroví syté barvy, bez nutnosti zdobení.
těsto | |
---|---|
250 g | máslo |
350 g | hladká mouka |
2 ks | vejce |
1 ks | vanilkový cukr |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
120 g | cukr moučka |
4 balíčky | puding (vanilkový, kakaový, malinový) |
Obvyklým způsobem připravíme těsto na linecké cukroví - máslo, vejce, mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva dobře promícháme, poté vmícháme práškový pudink asi ze čtyř sáčků. Vypracujeme vláčné, hladké, nelepivé těsto. Necháme dvě hodiny v lednici odpočinout, poté vyválíme a obvyklým způsobem vykrajujeme různé tvary.
Pudinkové cukroví klademe na plech a pečeme na 180 stupňů. Po vychladnutí plníme krémem nebo mažeme marmeládou, můžeme polévat polevou a různě zdobit. Cukroví však vypadá moc pěkně i bez zdobení. Cukroví krásně voní a má hezkou barvu po barvě pudinku. Můžeme využít různé druhy pudinků, například také pistáciový pro zelenou barvu.
Ořechové, kokosové i s čokoládou: Ty nejlepší recepty na cukroví podle oblíbené suroviny
Každý má rád jiný druh cukroví, někomu vadí ořechy, jinému kokos, někdo miluje čokoládu. Vybrali jsme pro vás 9 známých i méně známých druhů cukroví podle suroviny, které při pečení dáváte přednost.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena