Jahodové věžičky z lívanců

Trošku pracnější, tvarohovo-jahodové lívanečky.


4.29x
75 min
1×

Postup přípravy

Do větší misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu mléka a v teple necháme vzejít kvásek.

Potom do misky přidáme vejce a zbylé mléko. Po částech vsypeme mouku se solí a vymícháme hladké těsto, které necháme 45 minut kynout.

Lívanečník vymažeme olejem a lívanečky pečeme po obou stranách do zlatohněda. Poté je klademe na savé utěrky odsát přebytečný olej.

Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha. Jahody rozmixujeme. Tvaroh rozmícháme s cukrem, jahodami a vanilkovým cukrem. Nakonec zlehka přimícháme smetanu.

Lívance spojujeme po dvou větší vrstvou jahodového krému. Věžičky navrch dozdobíme kopečkem krému a očištěnou jahodou i se zelenou korunkou.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové věžičky z lívanců

Zpět na recept