Jahodové srdce

Tento recept vyžaduje trošku trpělivosti, ale zvládne ho jistě každý. Báječně vypadá a skvěle chutná.


3.9936x
60 min

Postup přípravy

Formu pořádně vymažeme a vysypeme strouhankou. Jahody očistíme, důkladně omyjeme a necháme usušit. Oddělíme žloutky od bílků. Máslo necháme rozpustit.

V jedné míse ušleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přikapeme horkou vodu a šleháme do zhoustnutí. Po ušlehání vmícháme tekuté máslo. V druhé míse ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme druhou polovinu cukru.

Sníh lehce vmícháme do žloutkové směsi a nakonec jemně přimícháváme mouku, až vznikne piškotové těsto, které vlijeme do formy ve tvaru srdce a v předehřáté troubě jen na 175°C upečeme. Doba pečení je přibližně 15 až 20 minut.

Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme pudinkový krém.

Upečený a vychladlý korpus trošku vydlabeme, naplníme pudinkem, poklademe jahodami a přelijeme dortovým želé, které jsme si připravili podle návodu. Srdce dáme do lednice ztuhnout.

Podáváme ozdobené šlehačkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové srdce

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party