Nevíte co k obědu? Vezměte děti na samosběr jahod a udělejte jim k obědu jahodové knedlíky. Nebo kupte jahody v obchodě.
Hodnocení
3.3
/ 5 (285x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
8x
Ingredience
sůl
2 ks
vejce
360 g
hrubá mouka
500 g
měkký tvaroh
400 g
čerstvá jahoda
příloha
4 lžíce
máslo
150 g
cukr moučka
150 g
tvrdý tvaroh
Postup přípravy
Jahody důkladně očistíme, omyjeme a necháme okapat. Tvaroh nastrouháme a jemně osolíme.
Z tvarohu, mouky a vajec dobře zpracujeme hladké těsto. Pak z něj uděláme váleček. Z toho krájíme plátky, do kterých zabalíme omytou a osušenou jahodu a utvoříme kulatý knedlík.
Ve slabě osolené vroucí vodě vaříme cca 8 až 10 minut.
Podáváme sypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a omaštěné rozpuštěným máslem.