Jahodové knedlíčky

Recept na přípravu jahodových knedlíčků z netradičního tvarohového těsta.


4.354x
45 min
11×

Postup přípravy

Jahody očistíme, opláchneme a necháme okapat.

Toastový chléb nakrájíme na velmi malé kostičky, které rozmělníme. Vmícháme, žloutky, tvaroh, změklé máslo, mouku a cukr. Ze směsi vypracujeme vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme 10 - 15 minut odležet.

Z těsta postupně tvoříme placičky, které plníme jahodami a řádně spojíme do tvaru knedlíčků. Tvrdý tvaroh a čokoládu nastrouháme a promícháme v poměru 1:1.

Jahodové knedlíčky vkládáme do vroucí vody a zvolna vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou.

Potom jahodové knedlíčky obalíme ve směsi tvarohu s čokoládou, pokapeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové knedlíčky

Zpět na recept