Jahodová pěna s ovocem

Jemné jahodové pyré, který je ochucený sherry můžete zdobit kokosem, plátky mandlí nebo čokoládou.


2.91038x
60 min

Postup přípravy

Omyjeme a odstopkujeme jahody, z nichž umixujeme pyré. Mezitím namočíme plátky želatiny do vody. Žloutky spolu s 100 g cukru utřeme v horké lázni do hustého krému, ten pak ponoříme do studené vodní lázně a mícháme dokud nevychladne. Jahodové pyré doplníme sherry ta, aby ho bylo 350 ml, promísíme a pak ho vmícháme do žloutkového krému. Želatinu vymačkáme a necháme rozpustit ve vodě na mírném ohni, jakmile hmota začne želírovat, přimícháme šlehačku, kterou jsme si ušlehali dotuha. Krém uložíme asi na 4 hodiny chladit. Zbylé jahody rozpůlíme. Pomeranč oloupeme ozdobíme s nimi talíře, posypeme cukrem, pokapeme likérem a necháme odpočinout. Nakonec lžící vykrajujeme z krému noky a klademe je k ovoci. Ozdobíme lístky meduňky, posypeme skořicí a servírujeme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodová pěna s ovocem

Zpět na recept