Umyté jahody rozmixujeme se sklenkou vody. Rozmixované jahody vložíme do hustšího sítka a pomocí lžíce se snažíme vymačkat všechnu jahodovou tekutinu K získané jahodové šťávě přidáme citronovou šťávu, lžíci medu a perlivou nebo neperlivou vodu. Mícháme, dokud se med zcela nerozpustí. Jahodovou limonádu nalijeme do skleněné karafy s ledem a můžeme popíjet.
Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu
Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna je před námi, tak si ji pojďme pořádně užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
Autor:null