Jáhly nasladko

Rychlé studentské jídlo, které zasytí, navíc se dá kdykoliv obměnit.


4.69x
20 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
2 clvoda
1 hrstjáhly
1 balíčekvanilkový cukr

podle chuti

1 hrstořechy
2 lžičkypikantní marmeláda
1 hrstsušené ovoce

Postup přípravy

Jáhly spaříme v misce horkou vodou a vsypeme je do vroucí vody se špetkou soli. Vaříme je na mírném ohni asi 10 minut do změknutí. Horké jáhly dáme do misky a zasypeme jedním balíčkem vanilkového cukru, promícháme a doprostřed dáme 2 lžičky pikantní marmelády. Nejlepší je malinová, ostružinová, ale vhodná je jakákoliv, která vám chutná. Nakonec navrch nasypeme hrst drcených ořechů (vlašské hnědé, červené, lískové, mandle, pekany, aj). Takto připravené jáhly nasladko ihned podáváme. Jáhly nasladko můžeme obměnit třeba sušeným ovocem.
user-icon

autor andanza


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhly nasladko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena