Jáhlový nákyp

Jáhlový nákyp se švestkami není nijak náročný a dobře chutná.


3.2107x
60 min
4×

Postup přípravy

Vejce oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh.

V mléce uvaříme jáhly, sůl a lžíci másla na kaši. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou jáhlové kaše. Tu poklademe kompotovanými švestkami a zakryjeme zbytkem kaše.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Jáhlový nákyp poklademe tenkými plátky másla a zapečeme.

Hotový nákyp na talíři poléváme šťávou z kompotu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhlový nákyp

Zpět na recept