Jáhlový nákyp

Jáhlový nákyp se švestkami není nijak náročný a dobře chutná.


3.2107x
60 min
4×

Ingredience

sůl
3 ksvejce
50 gmáslo
1 lžícemáslo
750 mlmléko
250 gjáhly
50 gcukr krupice
tuk na vymazání
1 lžičkacitronová šťáva
strouhanka na vysypání
1 sklenicešvestkový kompot

Postup přípravy

Vejce oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh.

V mléce uvaříme jáhly, sůl a lžíci másla na kaši. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou jáhlové kaše. Tu poklademe kompotovanými švestkami a zakryjeme zbytkem kaše.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Jáhlový nákyp poklademe tenkými plátky másla a zapečeme.

Hotový nákyp na talíři poléváme šťávou z kompotu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhlový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena