Jáhlový nákyp se zeleninou

Zapečená mísa plná zdravé zeleniny. Špenát, rajčata, jáhly a žampiony v jednom pekáčku.


3.0522x
60 min
3×

Ingredience

750 grajčata
2 kscibule
1 kscitron
200 gjáhly
250 gžampiony
400 mlzeleninový vývar
600 gmražený špenát
100 gtvrdý sýr

podle chuti

česnek
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
mletá sladká paprika

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a polovinu osmahneme na pánvičce, přidáme jáhly, ochutíme solí a pepřem, přilijeme vývar a necháme asi 20 minut vařit pod pokličkou.

Zbytek cibule osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme špenát, okořeníme muškátovým oříškem, mletou sladkou paprikou a prolisovaným česnekem. Špenát krátce podusíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a krátce je podusíme na pánvi s trochou másla či oleje. Žampiony osolíme, opepříme a pokapeme citronem, můžeme přidat i trochu prolisovaného česneku.

Podušený špenát vložíme do vymazané zapékací misky, nasypeme jáhly a uhladíme. Na jáhly poklademe rajčata, podušené a ochucené žampiony a zasypeme nastrouhaným sýrem.

Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut.

Jáhlový nákyp se zeleninou podáváme jako zdravý a lehký hlavní chod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhlový nákyp se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.