Jáhlové kari rizoto

Velmi jednoduchý, zdravý a sytý pokrm, který se hodí nejvíce k večeři.


3.49x
35 min

Ingredience

3 kscibule
3 ksmrkev
250 gjáhly
slunečnicový olej
kari koření
3 lžícesójová omáčka
1 kssalátová paprika

podle chuti

sůl
sušené chilli

příloha

čerstvé špenátové listy
panenský olivový olej

Postup přípravy

Na větším množství slunečnicového oleje orestujeme v hluboké pánvi nadrobno nakrájenou mrkev, dokud nezměkne. Poté přidáme najemno nakrájený zbytek zeleniny a na mírnějším ohni necháme zesklovatět cibuli. Směs zalijeme sójovou omáčkou, případně podle chuti dosolíme, přidáme kari koření a sušené chilli. Můžeme také přidat čerstvou chilli papričku společně s cibulí a paprikou. Mezitím si uvaříme loupané proso (jáhly), které jsme předtím propláchli vroucí vodou. Vaříme asi 15 minut v mírně posolené vodě a poté necháme stejnou dobu odležet, aby jáhly nabyly na objemu. Zbavíme se přebytečné vody a pečlivě vmícháme do směsi. Jáhlové kari rizoto ještě chvíli prohřejeme na mírném ohni. Jáhlové kari rizoto podáváme nejlépe se špenátem s olivovým olejem.
user-icon

autor Tomxx

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jáhlové kari rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena