Jablkový rýžový nákyp

Recept na nákyp s jablky a krémem.


4.632x
45 min
5×

Ingredience

náplň

10 kostekcukr
1 lmléko
250 grýže natural

náplň 3

3 ksvejce
100 gmáslo
5 lžiccukr moučka

náplň 2

1 ksskořicový cukr
4 ksstředně velké jablko

Postup přípravy

Rýži opláchneme ve studené vodě, uvaříme za stálého míchání v jednom litru mléka oslazeného cukrem (asi 10 kostek). Tři vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme zvlášť. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem a 5 lžícemi moučkového cukru, přidáme změklé máslo a šleháme. Nakonec do hmoty vmícháme bílky. Oloupeme a nastrouháme 4 středně velká jablka na struhadle s hrubými oky. Do vymazané skleněné mísy olejem pokládáme vrstvu rýže, vrstvu strouhaných jablek, které posypeme skořici s cukrem, na to dáme vrstvu krému. Takto vrstvy střídáme a končíme vrstvou rýže. Jablkový rýžový nákyp pečeme 30 minut v elektrické troubě na 150 °C.
user-icon

autor Olavia

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jablkový rýžový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena