Jablkové řezy se šlehačkou

Řezy s jablky jemné díky šlehačce a provoněné skořicí. Recept, který se hodí k odpolednímu čaji a kávě.


4.623x
60 min
4×

Ingredience

těsto

120 mlolej
4 ksvejce
0.5 balíčkuprášek do pečiva
200 gcukr krupice
300 gpolohrubá mouka
120 mlvlažná voda

náplň

4 ksjablko
0.5 lvoda
2 lžícecukr krystal
2 lžícemletá skořice
1 lžícecitronová šťáva
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

na potření

2 lžícekysaná smetana
200 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

V míse našleháme vejce, postupně přidáme olej, vodu, cukr a mouku promíchanou s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě při 150°C 45 minut. Po upečení necháme základ dobře vychladnout.

Před dopečením zbavíme jablka jádřinců a nastrouháme je nahrubo. Rozmícháme pudink se skořicí a s vodou a přivedeme ho k varu. Pak přisypeme nastrouhaná jablka a provaříme. Osladíme cukrem a ochutíme citronovou šťávou.

Uvařený pudink s jablky necháme částečně vychladnout, občas promícháme.

Ve vyšším hrnku do tuha vyšleháme šlehačku a lehce přimícháme kysanou smetanu.

Na studený základ rozetřeme vyšlehanou šlehačku. Na šlehačku lžící přidáme částečně vychladlý pudink s jablky.

Jablkové řezy se šlehačkou necháme v chladu uležet, pak krájíme a servírujeme.

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky

user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkové řezy se šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká