Rýžové kopečky v jablkovém pyré

Recept na sladký hlavní chod, který si oblíbí zejména děti.


1.02x
45 min

Ingredience

1 špetkasůl
750 mlmléko
1 kgjablko
100 grozinky
100 mlvoda
0.5 kspomeranč
150 grýže
4 lžícemed
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

na ozdobu

kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy

Rýži propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, 2 lžíce medu a uvaříme hustou rýžovou kaši. Rýžovou kaši naplníme do máslem vymazaných malých formiček. Krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, vsypeme do kastrolku, trochu podlijeme a přidáme zbylý med, rozinky a dusíme doměkka.

Do jablkové kaše vlijeme pudink rozmíchaný ve vodě a za stálého míchání povaříme, až směs dostatečně zhoustne. Jablkové pyré dochutíme čerstvou pomerančovou šťávou.

Na talíř nalijeme jablkové pyré, doprostřed vyklopíme kopeček rýžové kaše a ozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou. Rýžové kopečky v jablkovém pyré teplé podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžové kopečky v jablkovém pyré

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena