Jablkové kouzlo

Velmi dobrý dezert pro každou příležitost. Recept spojuje jemný korpus s jablečným krémem a šlehačkou.


5.010x
45 min
2×

Ingredience

těsto

3 ksvejce
120 gcukr krupice
0.5 balíčkukypřící prášek do pečiva
120 gpolohrubá výběrová mouka

náplň

3 ksjablko
2 lžícecukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
2 balíčkyvanilkový pudinkový prášek
500 mljablečná štáva

na ozdobu

mletá skořice
500 mlsmetana ke šlehání
2 balíčkyztužovač šlehačky

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Z vajec, cukru, polohrubé mouky a kypřicího prášku připravíme těsto, které nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy.

Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 200 - 220 °C.

Půl litru šťávy z jablek uvaříme společně se 2 vanilkovými pudinky, trochou cukru moučka a 1 vanilkovým cukrem. Cukru dáme podle chuti asi tak 2 lžíce. Když máme uvařenou hustou kaši, vmícháme 3 nastrouhaná jablka. Vše promícháme, ještě spolu lehce provaříme asi 3 minuty a necháme lehce vychladnout.

Ještě vlažný krém navrstvíme na vychladlý piškot. Na ozdobu si vyšleháme 2 smetany ke šlehání společně se 2 ztužovači šlehačky a posypeme mletou skořicí.

Jablkové kouzlo podáváme jako lahodný moučník k různým příležitostem.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkové kouzlo

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká