Pokud jsme rodina s dětmi nebo chystáme grilovací párty, kde budou i děti, které nemají rády pikantní a pálivá jídla, pak jsou nejlepší volbou masa zcela oproštěná od jakéhokoliv koření či s minimálním množstvím kořenících směsí. Já osobně dávám přednost přípravě masa pouze nasolením. Lidé dnes již zapomínají na to, jak vlastně to které maso chutná díky všem kořenícím směsím a dochucovadlům. Při grilování s dětmi máte tuto jedinečnou možnost vychutnat maso v původní nekořeněné formě. Pokud grilujete na dřevěném uhlí, je samozřejmě chuť ovlivněna jeho specifickou vůní. Příznivci pikantních jídel však nemusí být nikterak ošizeni, a to díky nepřebernému množství omáček, které si snadno doma připravíme. Kuřecí křídla opláchneme, osušíme, zakápneme olejem, rozetřeme a nasolíme. Gril řádně roztopíme a rastr si potřeme citronovou šťávou. Ta nám pomůže v tom, aby se kůže kuřecích křídel nepřichytávala na grilovací rastr. Kuřecí křídla naklademe na gril a opečeme dozlatova z obou stran. Občas můžeme potřít olejem. Pokud možno, křídla obracíme minimálně, aby se nám nepotrhala. Mezitím, co grilujeme, připravíme si jednoduchou chilli omáčku. Do mísy nasekáme zcela nadrobno malou cibuli, dva stroužky česneku a dvě malé čerstvé chilli papričky zbavené jader. Přidáme kvalitní rajský protlak, sůl, cukr, olej, balsamikový ocet a šťávu ze dvou limetek. Vše důkladně promícháme a skvělá chilli omáčka je na světě. Kuřecí křídla připravená na grilu podáváme s čerstvým pečivem, zeleninou a namáčíme v naší chilli omáčce.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Nadcházející víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Autor:Richard Novák