Jablkové hrudky

Recept z pár ingrediencí a připravený za krátkou dobu. Hodnotné jídlo, které ocení hlavně děti, ale i my dospělí si pochutnáme.


4.330x
0

Postup přípravy

Jablka očistíme a nastrouháme. Dáme do mísy, kde jablka zasypeme hrubou moukou. Přidáme mletou skořici a vanilkový cukr. Směs necháme dvě hodiny odležet. Po dvou hodinách přidáme ke směsi vejce a šťávu z citronu. Ve větším hrnci dáme vařit vodu. Z připravené směsi tvoříme lžičkou hrudky, které obalujeme v hladké mouce a házíme do jemně vroucí vody. Když všechny hrudky vyplavou, scedíme je a necháme okapat. V malém kastrůlku si zpěníme máslo. Připravené jablkové hrudky dáme na talíř, polijeme máslem, posypeme cukrem, kakaem a můžeme podávat.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkové hrudky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena