Jablková povidla

Recept na jednoduchá a rychlá povidla z jablíček.


4.772x
0
3×

Postup přípravy

Jablka omyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky. Dáme je do kastrolu a dusíme, dokud se jablka nerozvaří na kaši.

Potom jablka přes cedník propasírujeme do pekáče. Zasypeme je cukrem, přilijeme ocet a dáme do trouby na 150 °C péct. Když se vypeče tekutina a povidla trochu zhnědnou, jsou hotová.

Ještě horká jablková povidla plníme do sklenic a zavíčkujeme. Sklenice obrátíme dnem vzhůru. Jablková povidla vydrží hodně dlouho.
user-icon

autor blamamka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablková povidla

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká